06 Feb

GIF's Via WhatsApp Versturen? Dat Doe Je Zo

GIF's (Graphic Interchange Format) zijn korte, bewegende afbeeldingen die een snelle en amusante manier zijn om iets uit te drukken. Via WhatsApp kun je eenvoudig GIF's versturen naar je contacten. Het enige wat je nodig hebt, is een actieve internetverbinding en een smartphone of tablet met de WhatsApp-app geïnstalleerd. Of je nu iets wilt uitdrukken met humor, emotie of gewoon een beetje actie, GIF's zijn een leuke en effectieve manier om je boodschap over te brengen. In deze gids leer je hoe je op een eenvoudige manier GIF's via WhatsApp kunt versturen.

Wat is een gif?

Een GIF (Graphic Interchange Format) is een beeldbestandstype dat een bewegende afbeelding bevat. Het bestaat uit meerdere frames die in een bepaald tempo afgespeeld worden, waardoor het lijkt alsof de afbeelding beweegt. GIF's zijn een populaire manier om emoties, gedachten of actie vast te leggen in een korte, visueel aantrekkelijke manier. Ze zijn eenvoudig te versturen via digitale kanalen zoals WhatsApp, Twitter en Facebook en zijn compatibel met bijna elk type apparaat. Het formaat van GIF's is ook klein, waardoor ze snel kunnen worden verzonden en bekeken, zonder veel data te gebruiken. Kortom, GIF's zijn een snelle, amusante en effectieve manier om iets uit te drukken.

Dit heb je nodig om een gif te sturen

Om een gif via WhatsApp te versturen, heb je een paar dingen nodig:

 1. Een smartphone of computer met internettoegang en de laatste versie van de WhatsApp-app geïnstalleerd.
 2. Toegang tot een platform waar gif's kunnen worden gevonden en gedownload, zoals Giphy of Tenor.
 3. Het gif-bestand dat je wilt versturen.
 4. De WhatsApp-gesprekspartner waarnaar je het gif wilt versturen.

Eenmaal je deze elementen hebt, kun je het gif eenvoudig versturen via WhatsApp door het te selecteren uit de galerij of door het op te zoeken via een gif-zoekplatform en deze te delen in het chatvenster. Zorg ervoor dat je het juiste gif-bestand selecteert en dat je het verstuurt naar de juiste gesprekspartner. Op die manier kun je het meeste uit je gif's halen en ze op een effectieve manier versturen via WhatsApp.

Gif versturen Via iPhone

Het versturen van gif's via een iPhone is een eenvoudig proces. Hier is hoe het te doen:

 1. Open de WhatsApp-app op je iPhone.
 2. Selecteer de contactpersoon waarnaar je het gif wilt versturen.
 3. Tik op het chatvenster om het te openen.
 4. Tik op het plus-teken (+) rechtsboven in het scherm.
 5. Tik op 'Foto's en Media' en selecteer vervolgens 'Gif'.
 6. Blader door de beschikbare gif's of zoek naar specifieke gif's via de zoekfunctie.
 7. Tik op het gif dat je wilt versturen en verzend het via de 'Verstuur'-knop.

Het is ook mogelijk om gif's te versturen die je eerder hebt opgeslagen op je iPhone. Hiervoor moet je het gif vinden in de fotogalerij, selecteren en delen via WhatsApp. Zorg ervoor dat je altijd een actieve internetverbinding hebt om gif's te versturen via WhatsApp op je iPhone

Gif versturen Via Android

Het versturen van gif's via een Android-toestel is net zo eenvoudig als via een iPhone. Hier is hoe het te doen:

 1. Open de WhatsApp-app op je Android-toestel.
 2. Selecteer de contactpersoon waarnaar je het gif wilt versturen.
 3. Tik op het chatvenster om het te openen.
 4. Tik op de smiley-knop rechtsonder in het scherm.
 5. Tik op 'Gif' in het menu en selecteer vervolgens 'Gif's'.
 6. Blader door de beschikbare gif's of zoek naar specifieke gif's via de zoekfunctie.
 7. Tik op het gif dat je wilt versturen en verzend het via de 'Verstuur'-knop.

Het is ook mogelijk om gif's te versturen die je eerder hebt opgeslagen op je Android-toestel. Hiervoor moet je het gif vinden in de galerij, selecteren en delen via WhatsApp. Zorg ervoor dat je altijd een actieve internetverbinding hebt om gif's te versturen via WhatsApp op je Android-toestel.

Een zelfgemaakte gif versturen

Om een zelfgemaakte gif te versturen via WhatsApp, heb je een smartphone met een camera of een app voor videobewerking nodig. Maak een korte video en bewerk deze met de app zodat het een lopende animatie wordt. Sla de gif op je telefoon op en verstuur deze via WhatsApp naar je contacten. Houd er rekening mee dat de grootte van de gif beperkt is door WhatsApp, dus het is aan te raden om kleine en snelle gifs te maken.

Conclusie

In conclusie is het versturen van gifs via WhatsApp een leuke manier om je berichten op te luisteren en te versterken. Je kunt gifs versturen vanaf zowel je iPhone als Android-telefoon en zelfs je eigen gifs maken met behulp van videobewerkingsapps. Maak gebruik van deze functie om je chats op te luisteren en laat je creativiteit de vrije loop!

+